Neat Video community Forum Index
www.neatvideo.com
Neat Video community
support - help - questions and answers - sharing experience and opinions - feedback - suggestions - backup contact
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Random slight pauses in playback after rendering

 
Post new topic   Reply to topic    Neat Video community Forum Index -> Bugs, issues
View previous topic :: View next topic  
Author Message
beammeupscotty



Joined: 21 Oct 2013
Posts: 3

PostPosted: Thu Dec 12, 2013 11:28 am    Post subject: Random slight pauses in playback after rendering Reply with quote

Hi, Im new to NV, but I just purchased 3.5.0 64bit pro the other day.

Im using Vegas pro 12.0 on Win7 64 - i7 3770 ( 8gb ram )

I get these random split second pauses in the playback after rendering using NV filters. I am using about 35% Lum 100% chrom about 150% sharpening in standard mode only

All of my work is post production on frame by frame scanned 8mm projector film. The unit that does the scanning is a bit grainy, so I just wanted to take the grain or roughness out of the picture.

Can you tell me why these pauses ( glitches are happening please ? )

I am happy to build a rock solid fast computer to handle all my rendering from now on.

Can you recommend specs for CPU - Ram - GPU motherboard etc.
I'll pass the info on to my computer guy for him to build a system for me.

Any advise much appreciated. I really do need to have 100% confidence that the final render MPG2 file is without glitches, as I cannot realistically
watch every second of every projector film DVD I create, looking for skips and pauses.

cheers
Scott
Back to top
View user's profile Send private message
NVTeam



Joined: 01 Sep 2005
Posts: 2237

PostPosted: Thu Dec 12, 2013 3:17 pm    Post subject: Reply with quote

> random split second pauses in the playback after rendering using NV filters

Do they occur in the beginnings of individual clips or in any part inside a clip?

Have you enabled the "No Lag Mode" option?

Does the problem depend on the output codec? Will it go away if you encode using another codec?

Vlad
_________________
Neat Video team
noise reduction for video and photos
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
beammeupscotty



Joined: 21 Oct 2013
Posts: 3

PostPosted: Thu Dec 12, 2013 8:44 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for your reply.

I am encoding to MPG2 Progressive using mainConcept codec YUV

They occur at random places.

If I encode a 5 min section twice. The problem will appear at a different spot, or .... not at all on the 2nd attempt

Yes i have ticked the no lag, as I read about the Vegas Lag issue with a previous NV version.

Does this info help ?

cheers
Back to top
View user's profile Send private message
NVTeam



Joined: 01 Sep 2005
Posts: 2237

PostPosted: Thu Dec 12, 2013 9:20 pm    Post subject: Reply with quote

Could be a codec issue.. Please try to encode using another codec for a test.

Thank you,
Vlad
_________________
Neat Video team
noise reduction for video and photos
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
beammeupscotty



Joined: 21 Oct 2013
Posts: 3

PostPosted: Thu Dec 12, 2013 10:13 pm    Post subject: Reply with quote

I've just sent a post to Video help asking for alternative reliable MPG2 codecs
for Vegas Pro 12

Do you have any suggestions you can link me to.

I did do a small test encoding to PAL DV AVI and it seemed OK, however I will need to do a lot more testing than just 1 x 5 min video.

The problem is that I make hundreds of DVDs by coming straight from the timeline in Vegas to MPG2. ( then I take that file into another DVD authoring program )

I could encode with NV to AVI, and then bring the AVI back into vegas to make the MPG2 files, but that's a lot of double handling - time, and probably a quality loss ( not sure ! )
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Neat Video community Forum Index -> Bugs, issues All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group