Neat Video community Forum Index
www.neatvideo.com
Neat Video community
support - help - questions and answers - sharing experience and opinions - feedback - suggestions - backup contact
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

avisynth outputting 1 frame behind original source

 
Post new topic   Reply to topic    Neat Video community Forum Index -> Bugs, issues
View previous topic :: View next topic  
Author Message
lansing



Joined: 21 Apr 2012
Posts: 33

PostPosted: Mon Apr 23, 2012 11:30 pm    Post subject: avisynth outputting 1 frame behind original source Reply with quote

I'm using the demo version, and pass the neat video setting as a virtualdub plugin in avs. The total frame number are the same for the source and outputted file, but the avs one is 1 frame behind the source. I tried changing the temporal radius, but still the same problem.
Back to top
View user's profile Send private message
NVTeam



Joined: 01 Sep 2005
Posts: 2237

PostPosted: Tue Apr 24, 2012 12:23 am    Post subject: Reply with quote

It is probably going to be difficult to test due to limitations of the Demo (it may not be able to read that radius from the script), but anyway, please try to change the "preroll" setting in AVISynth. The preroll is supposed to help AVISynth compensate the lag.

Hope this helps,
Vlad
_________________
Neat Video team
noise reduction for video and photos
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
lansing



Joined: 21 Apr 2012
Posts: 33

PostPosted: Tue Apr 24, 2012 12:52 am    Post subject: Reply with quote

i read the user manual and matched the preroll number to the temporal radius number like this:

Code:

LoadVirtualDubPlugin("VirtualDub-1.10.1\plugins\NeatVideo.vdf", "NeatVideo", 5)
NeatVideo("nvp.dnp", "pref.nfp", "1.0", "5", "1", "0")


I've tried 1,2,5, but all came out 1 frame behind.
Back to top
View user's profile Send private message
NVTeam



Joined: 01 Sep 2005
Posts: 2237

PostPosted: Tue Apr 24, 2012 8:29 am    Post subject: Reply with quote

If preroll parameter doesn't help then I guess it must be a bug in AVISynth.
Does it all work correctly if you use Neat Video in VirtualDub instead?

Vlad
_________________
Neat Video team
noise reduction for video and photos
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
lansing



Joined: 21 Apr 2012
Posts: 33

PostPosted: Tue Apr 24, 2012 1:33 pm    Post subject: Reply with quote

yes, if i ran it in virtualdub alone, it works fine.

The problem occurs when i ran it with avs, or ran that script with virtualdub
Back to top
View user's profile Send private message
NVTeam



Joined: 01 Sep 2005
Posts: 2237

PostPosted: Tue Apr 24, 2012 2:46 pm    Post subject: Reply with quote

I guess the script in VirtualDub is still using AVISynth and if the bug is in it then the problem shows up anyway. The question is why the preroll doesn't work correctly in AVISynth.

You may want to use VirtualDub alone then. Or perhaps try something like this.

Hope this helps,
Vlad
_________________
Neat Video team
noise reduction for video and photos
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
lansing



Joined: 21 Apr 2012
Posts: 33

PostPosted: Thu Apr 26, 2012 6:43 pm    Post subject: Reply with quote

thanks the help, i cutted out the first frame and add a frame at the end to align them

Code:
trim(1,0)
Loop(2, Framecount-1)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Neat Video community Forum Index -> Bugs, issues All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group