Neat Video community Forum Index
www.neatvideo.com
Neat Video community
support - help - questions and answers - sharing experience and opinions - feedback - suggestions - backup contact
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

again on Vegas Pro lag...
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    Neat Video community Forum Index -> Using Neat Video
View previous topic :: View next topic  
Author Message
NVTeam



Joined: 01 Sep 2005
Posts: 2237

PostPosted: Sun Oct 23, 2011 1:35 pm    Post subject: Reply with quote

Thank you, we will check the project in the coming working days.

Vlad
_________________
Neat Video team
noise reduction for video and photos
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
NVTeam



Joined: 01 Sep 2005
Posts: 2237

PostPosted: Mon Oct 24, 2011 10:22 am    Post subject: Reply with quote

Unfortunately we cannot directly reproduce the problem using this project. Please provide a step-by-step instruction on how to reproduce it.

Thank you,
Vlad
_________________
Neat Video team
noise reduction for video and photos
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
MoldCAD



Joined: 19 Aug 2010
Posts: 43

PostPosted: Mon Oct 24, 2011 11:14 am    Post subject: Reply with quote

Hi Vlad,

The required steps are obvious:

1. Load the GOPR034.MP4 clip into VP T/L
2. Apply NV filter (with or w/o No Lag option)
3. In my case, there is also a WB filter added, but that's not necessary (you may not have this filter, and this may be causing errors when loading my project)
4. Select Tools->Render to New Track, and render the denoised clip to any format you wish (in my case, it's 1080/25p, but feel free to use 1080/29,97p as in the original clip)
5. Check that the rendered clip length is greater than the original, and so they are NOT aligned on the tracks

This makes keeping synchronization with a master audio track impossible!
Back to top
View user's profile Send private message
NVTeam



Joined: 01 Sep 2005
Posts: 2237

PostPosted: Mon Oct 24, 2011 12:34 pm    Post subject: Reply with quote

Still see no difference when we do that.

Please upload two clips rendered with enabled NV and with disabled NV.
We will inspect these clips and check what makes them different.

Thank you,
Vlad
_________________
Neat Video team
noise reduction for video and photos
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
MoldCAD



Joined: 19 Aug 2010
Posts: 43

PostPosted: Mon Oct 24, 2011 12:43 pm    Post subject: Reply with quote

Vlad,

With such a short clip (30 secs), the difference is very small (less than a frame). In order to see it - having the 2 clips one above the other on Vegas TL - you need to turn Quantize to Frame Off, and zoom in considerably around the right end!

If you still don't see the difference, I'll upload the 2 clips for you...
Back to top
View user's profile Send private message
NVTeam



Joined: 01 Sep 2005
Posts: 2237

PostPosted: Mon Oct 24, 2011 12:56 pm    Post subject: Reply with quote

In Vegas 10.0d, after rendering to a new track:

- original clip: 36.570
- rendered with NV: 36.600
- rendered without NV: 36.600

as shown in track properties > media > attributes

Is that what you see?

Vlad
_________________
Neat Video team
noise reduction for video and photos
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
MoldCAD



Joined: 19 Aug 2010
Posts: 43

PostPosted: Mon Oct 24, 2011 1:02 pm    Post subject: Reply with quote

Exactly. The difference grows with time - and believe me, with a pianist hands on the keyboard every split second matters...
Back to top
View user's profile Send private message
NVTeam



Joined: 01 Sep 2005
Posts: 2237

PostPosted: Mon Oct 24, 2011 1:04 pm    Post subject: Reply with quote

The difference between original and rendered? Or the difference (which is currenty zero) between the version rendered with NV and version rendered without NV?

Vlad
_________________
Neat Video team
noise reduction for video and photos
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
MoldCAD



Joined: 19 Aug 2010
Posts: 43

PostPosted: Mon Oct 24, 2011 1:41 pm    Post subject: Reply with quote

Vlad, please give me some time to check again what I thought I was positive about...

Right now it seems it's not the NV filter that's causing this, but believe me I've run so many tests with different render formats and fps'es, and I could swear it was only present with NV:)

Will return to post my final findings; cheers

Piotr
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Neat Video community Forum Index -> Using Neat Video All times are GMT
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group