Neat Video community Forum Index
www.neatvideo.com
Neat Video community
support - help - questions and answers - sharing experience and opinions - feedback - suggestions - backup contact
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

VitrualDub Version 3.0 64bit : Job abort during process
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Neat Video community Forum Index -> Bugs, issues
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jpsdr



Joined: 11 Aug 2008
Posts: 193

PostPosted: Sat Aug 27, 2011 4:41 am    Post subject: VitrualDub Version 3.0 64bit : Job abort during process Reply with quote

When i see the 3.0 improvement, i was excited.
So i try to re-render my previous process.
And... Crying or Very sad
Job is brutaly abort in VDub without any notice or error message !
I've try 2 times.
First time my result (broken avi => Vdub has to brute analyse avi) was 15976 frames long, second time it was 15988 frames.
To be sure it was NV wich was causing it, i've redone the process using all the filters i used, the exact same settings, but just without NV in the filter chain. Process finished properly without problem.
I think there is an issue here, and for now, i'm stuck...

PS : Of course, everything went fine doing the exact same thing with previous version.
Back to top
View user's profile Send private message
NVTeam



Joined: 01 Sep 2005
Posts: 2238

PostPosted: Sat Aug 27, 2011 8:29 am    Post subject: Reply with quote

Please let me know the frame size of the video, and also parameters of the filter (radius), whether CUDA is used, how many cores are used.
It may also be necessary to know the exact set of filters you used, with all the details, unless the issue is reproducable with just NV alone.

Thank you,
Vlad
_________________
Neat Video team
noise reduction for video and photos
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
jpsdr



Joined: 11 Aug 2008
Posts: 193

PostPosted: Sat Aug 27, 2011 9:57 am    Post subject: Reply with quote

720x480
radius 2, -10%, no adaptative
No cuda, 8 cores on 12 (i7@980).
VDub 1.10.1-test12 x64 version
Preference->Threading
- Video compression thread 4 (I'm using UT Video 9.0.3)
- Filter process/threading 8 threads both.
OS : Windows XP 64 SP2

Note : NV reported 12 cores : 1 physical, 11 logicals. I was expecting something more like 6 physicals, 6 logicals...

The filters i was using where all of my own :
Get them here : http://dl.free.fr/jVJwEjd6I
I'm using the IntelSSE4.2 64 bits version.
Input file is an avisynth script using DGMPEG, so input video is YV12 720x480 23.976fps of around 32000 frames.
Filters where :
AutoYUY2 (default mode -> Planar 422) [Mine]
RGB Convert Matrix BT601 [Mine]
NV
RGB Convert Matrix BT709 [Mine]
convert format to YV12 (internal VDub filter)
Sat/Brg... Saturation +20% [Mine]

Color depths : YV12 both input/output
Compression output : UT Video 9.0.3 YUV420 (ULY0)
Settings : "Save configuration globaly by codec itself"
- Optimize for decoding speed
- Same as # logical processor (so 12).

Put on a job queue, and start job after.
Back to top
View user's profile Send private message
NVTeam



Joined: 01 Sep 2005
Posts: 2238

PostPosted: Sat Aug 27, 2011 10:10 am    Post subject: Reply with quote

Thank you. We will get the filters and try to set up the same processing as you have described for a direct test.

In the meantime, please try to simplify the test case by leaving only VD, NV and clip, to see if the problem is reproducable on your machine like that, in a simple render.

Thank you,
Vlad
_________________
Neat Video team
noise reduction for video and photos
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
jpsdr



Joined: 11 Aug 2008
Posts: 193

PostPosted: Sat Aug 27, 2011 9:11 pm    Post subject: Reply with quote

I've try with NV alone : Same thing, VDub brutaly close during process, without any error message, after 15975 frames this time.
Back to top
View user's profile Send private message
NVTeam



Joined: 01 Sep 2005
Posts: 2238

PostPosted: Sat Aug 27, 2011 9:25 pm    Post subject: Reply with quote

We have already tried to run a simple render with a 720x480 clip using the filter settings as specified above and could process more than 60000 frames without any issues. In VD 1.10 (from the official website; not 1.10.1-test12, probably that is a factor).

Please try to render with another output codec. Also, please check how the memory utilization is changing over time (using Task Manager), if there is any significant growth during the render.

Please also try to render a part of the clip, around the trouble area. Perhaps there is something in the content there that causes the problem. Then it should be possible to easily reproduce it if we get that piece of the clip for analysis.

Thank you,
Vlad
_________________
Neat Video team
noise reduction for video and photos
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
jpsdr



Joined: 11 Aug 2008
Posts: 193

PostPosted: Sun Aug 28, 2011 8:37 am    Post subject: Reply with quote

- Memory used is stable.
- Test on another video stream : VDub brutaly closed, frame processed 16000. This is not a specific scene issue.
- Tested with Lagarith YV12 output : Process end normaly, but... Surprise ! All frames above 16000 are ALL the same !!!
Back to top
View user's profile Send private message
jpsdr



Joined: 11 Aug 2008
Posts: 193

PostPosted: Sun Aug 28, 2011 9:34 am    Post subject: Reply with quote

So, final tests give these results.
OS : Windows XP 64 SP2

VDub : 1.10.1-test12 x64 version.
Color Depth : Input and output YV12
Preference->Threading
- Video compression thread 4
- Filter process/threading 8 threads both.

Compression output : UT Video 9.0.3 YUV420 (ULY0)
Settings : "Save configuration globaly by codec itself"
- Optimize for decoding speed
- Same as # logical processor (so 12).
or Lagarith 1.3.25
Mode YV12, all cases checked except "Always suggest RGB for output".

Filter chain : Only NV, configured on 8 cores (of 12). Radius 2, -10%, no adaptative filter.

- With v3.0, either VDub brutaly close without any error message at around 16000 frames (UT Video) either process finish properly (Lagarith), but all frames above 16000 are the same.
- Roll back to v2.6 : Everything work fine.
I think i've made all the tests i can, this realy seems to point on a NV issue...
Back to top
View user's profile Send private message
jpsdr



Joined: 11 Aug 2008
Posts: 193

PostPosted: Sun Aug 28, 2011 9:52 am    Post subject: Reply with quote

Final test : With VDub 1.9.11 : Same result, VDub brutaly close without notice, frame processed : 15771.

I think i've made mostly all kind of test wich could be done !
Back to top
View user's profile Send private message
jpsdr



Joined: 11 Aug 2008
Posts: 193

PostPosted: Sun Aug 28, 2011 10:18 am    Post subject: Reply with quote

Last test : 32 bits version on Windows XP SP3 (32bits version).

2 things :
- Same result, more brutal, only 3925 frame processed.
- On 32 bits versions, NV said : 12 cores detected, 6 physical and 6 logical. On 64 bits version it said : 12 cores detected, 1 physical and 11 logical.
Back to top
View user's profile Send private message
NVTeam



Joined: 01 Sep 2005
Posts: 2238

PostPosted: Sun Aug 28, 2011 12:25 pm    Post subject: Reply with quote

Thank you for testing. We have been able to reproduce the issue. Working on a solution now. Will be ready soon.

Vlad
_________________
Neat Video team
noise reduction for video and photos
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
NVTeam



Joined: 01 Sep 2005
Posts: 2238

PostPosted: Sun Aug 28, 2011 1:45 pm    Post subject: Reply with quote

We have prepared an update that will resolve this problem. Please re-download and re-install the Pro plug-in from the download area. Please check how it works on your machine.

Thank you,
Vlad
_________________
Neat Video team
noise reduction for video and photos
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
jpsdr



Joined: 11 Aug 2008
Posts: 193

PostPosted: Mon Aug 29, 2011 7:21 am    Post subject: Reply with quote

I've switched off my PC near your post, so missed yesterday...
I'll will test things this evening (so at least around 8h after this post).
Back to top
View user's profile Send private message
jpsdr



Joined: 11 Aug 2008
Posts: 193

PostPosted: Mon Aug 29, 2011 7:26 pm    Post subject: Reply with quote

Seems to work.
I'll tell you more in a few days, when my 80 files will be processed.
Back to top
View user's profile Send private message
NVTeam



Joined: 01 Sep 2005
Posts: 2238

PostPosted: Mon Aug 29, 2011 7:38 pm    Post subject: Reply with quote

Thank you very much. Please keep me updated.

Vlad
_________________
Neat Video team
noise reduction for video and photos
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Neat Video community Forum Index -> Bugs, issues All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group