Neat Video community Forum Index
www.neatvideo.com
Neat Video community
support - help - questions and answers - sharing experience and opinions - feedback - suggestions - backup contact
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Neatvideo using MeGui

 
Post new topic   Reply to topic    Neat Video community Forum Index -> General questions
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Kakeru



Joined: 25 Aug 2008
Posts: 4

PostPosted: Mon Aug 25, 2008 7:57 am    Post subject: Neatvideo using MeGui Reply with quote

Hello There.

I have created an avs file and have loaded the neatvideo plugin for the anime I am trying to encode.

Code:
ConvertToRGB32()
LoadVirtualDubPlugin("C:\Users\Owner\Desktop\VirtualDub-1.8.5\plugins\NeatVideo.vdf", "NeatVideo", 3)
NeatVideo("C:\Program Files (x86)\Neat Video for VirtualDub\PROFILES\93%PQ.dnp", "C:\Program Files (x86)\Neat Video for VirtualDub\PRESETS\RecentPreset.nfp", "2.0", "1", "1", "0")


I am trying to encode it to a h264.mkv file using MeGui. As soon as I open the avs file in MeGui I see a "neatvideo unregistered" watermark on the bottom right corner of the current position preview window. It only happens in MeGui. When I load the avs in Vdub that neatvideo water mark doesn't show up. Can anyone tell me why? What am I doing wrong here?
Back to top
View user's profile Send private message
NVTeam



Joined: 01 Sep 2005
Posts: 2238

PostPosted: Mon Aug 25, 2008 8:39 am    Post subject: Reply with quote

You probably use Vista with user account control (UAC) enabled. Sometimes that may fool NV and it then doesn't see the completed registration correctly. Please make sure you run both VirtualDub and MeGui using the same account. You may also want to try disabling UAC and then re-registering NV from VirtualDub. If this doesn't help please contact me by e-mail and will try some other options.

Thank you,
Vlad
_________________
Neat Video team
noise reduction for video and photos
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Kakeru



Joined: 25 Aug 2008
Posts: 4

PostPosted: Tue Aug 26, 2008 3:12 am    Post subject: Reply with quote

NVTeam wrote:
You probably use Vista with user account control (UAC) enabled. Sometimes that may fool NV and it then doesn't see the completed registration correctly. Please make sure you run both VirtualDub and MeGui using the same account. You may also want to try disabling UAC and then re-registering NV from VirtualDub. If this doesn't help please contact me by e-mail and will try some other options.

Thank you,
Vlad


Oh, wow! Thank you so much! I disabled the UAC and re-registered NV from VirtualDub and voila! I was able to load my avs file in MeGui and encode a H264.mkv file without the NeatVideo watermark on my file ^^

-Kakeru
Back to top
View user's profile Send private message
Kakeru



Joined: 25 Aug 2008
Posts: 4

PostPosted: Fri Oct 31, 2008 8:10 am    Post subject: Reply with quote

hello again~! I have tried encoding using neatvideo in avisynth and loading it in MeGui but it seems like I am getting better quality and better results with virtualdub instead of avisynth with megui. Sad I have loaded the proper preset and profile. My xvid version made with virtual dub looks better than my h.264 made with megui. Sad
Back to top
View user's profile Send private message
NVTeam



Joined: 01 Sep 2005
Posts: 2238

PostPosted: Fri Oct 31, 2008 9:15 am    Post subject: Reply with quote

I guess there is a difference in some of the settings you used, either NV settings or other processing settings. You can try to identify them and synchronize the settings. Or just use VirtualDub as a better host. Smile

Vlad
_________________
Neat Video team
noise reduction for video and photos
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Neat Video community Forum Index -> General questions All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group