Neat Video community Forum Index
www.neatvideo.com
Neat Video community
support - help - questions and answers - sharing experience and opinions - feedback - suggestions - backup contact
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Serious Problem with Memory Block error...

 
Post new topic   Reply to topic    Neat Video community Forum Index -> Bugs, issues
View previous topic :: View next topic  
Author Message
StormMarc



Joined: 18 Aug 2008
Posts: 5

PostPosted: Sun Aug 24, 2008 4:05 pm    Post subject: Serious Problem with Memory Block error... Reply with quote

I'm using the latest After Effects version of NV Pro and I'm getting the same memory block error the people are complaining about in the previous thread with Premiere and Vegas. It's making it impossible to work because once it comes up it never go away and you have to shut down AE to get rid of it.

THE ERROR READS:

After Effects: Out of memory. (3038K requested (23::40)

click ok

NEXT BOX READS:

Neat video cannot get free memory block gtom the operating system (or plug-in host). (3110400-byte memory block is requested) Please make more memory available for application and retry.

click ok

This error message repeats indefinately until I shut down AE using END TASK.
Back to top
View user's profile Send private message
NVTeam



Joined: 01 Sep 2005
Posts: 2238

PostPosted: Mon Aug 25, 2008 4:49 am    Post subject: Reply with quote

Looks like NV is asking AE to provide a relatively small amount of memory (3MB) and AE is failing to provide it. AE first reports its failure to get the required free memory from Windows and then NV says the same once again when no memory is provided by AE on request. There is not much NV can do in a situation like that when AE is failing to provide enough memory.

We can try to analyze the reasons why there was not enough memory in the first place and try to prevent that situation. If you can e-mail me a sample project that allows to reproduce the effect then it will be easier to identify the cause. If you cannot reproduce the effect using a short clip, it still can be useful to see an actual sample of the clip you work with. Please describe your project in an e-mail and if possible include a sample project for analysis.

Thank you,
Vlad
_________________
Neat Video team
noise reduction for video and photos
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
StormMarc



Joined: 18 Aug 2008
Posts: 5

PostPosted: Tue Aug 26, 2008 4:38 am    Post subject: Reply with quote

Thanks for the reply. I'll get you a project file ASAP. In the meantime the workaround is to just have one composition open in a project. I do not get the error until I try to use Neat Video in more than one composition in the same project. My computer is fairly high end. Dual Zeon with 4 gigs of ram in XP pro.

Regards, Marc
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Neat Video community Forum Index -> Bugs, issues All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group