Neat Video community Forum Index
www.neatvideo.com
Neat Video community
support - help - questions and answers - sharing experience and opinions - feedback - suggestions - backup contact
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Inconsistent Application

 
Post new topic   Reply to topic    Neat Video community Forum Index -> General questions
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Jsulley



Joined: 22 Feb 2016
Posts: 2

PostPosted: Mon Feb 22, 2016 10:15 pm    Post subject: Inconsistent Application Reply with quote

When I set up the filter the preview frame looks great, however when I apply the filter to the entire clip, the rendering is very inconsistent. Frames go soft so that the playback looks wavy. Most of the frames are fine, but every second or so a few go soft. The video is of a sit down interview and there is very little change in the clip other than the person talking. Tried many different settings but can't find the answer. Using Sony FS7 footage XAVC-I in Premiere CC2015. Have the latest version of Neat. I have something set wrong.
Back to top
View user's profile Send private message
NVTeam



Joined: 01 Sep 2005
Posts: 2238

PostPosted: Tue Feb 23, 2016 7:48 am    Post subject: Reply with quote

Could you prepare a small test project with a short clip that allows to reproduce this problem and send it to support [at] neatvideo.com ?

We will open your project, render it, get the results you describe and then check what causes that. Perhaps something is not right in the filter settings. Perhaps the noise profile is not good (the most common cause of problems). Perhaps some other issue in the project itself (order of effects may play a role). We will check alll that.

Thank you,
Vlad
_________________
Neat Video team
noise reduction for video and photos
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Jsulley



Joined: 22 Feb 2016
Posts: 2

PostPosted: Tue Feb 23, 2016 4:50 pm    Post subject: Reply with quote

Upon further testing I find it appears happens when the neat pluggin is used in an adjustment layer rather than applied to the clip itself. Will send a project once I play with it a little more. Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
NVTeam



Joined: 01 Sep 2005
Posts: 2238

PostPosted: Tue Feb 23, 2016 4:56 pm    Post subject: Reply with quote

I do not recommend to apply it to an adjustment layer in recent versions of Premiere because of a bug in Premiere itself, which affects the effects like Neat Video. We could find a workaround (more details here) for the case of applying the filter directly to the clip, but in adjustment layers it is more difficult to avoid that Premiere bug.

Vlad
_________________
Neat Video team
noise reduction for video and photos
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Neat Video community Forum Index -> General questions All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group