Neat Video community Forum Index
www.neatvideo.com
Neat Video community
support - help - questions and answers - sharing experience and opinions - feedback - suggestions - backup contact
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Neat Video v4 - Jagged lines after render

 
Post new topic   Reply to topic    Neat Video community Forum Index -> General questions
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Zak



Joined: 18 Dec 2015
Posts: 1

PostPosted: Fri Dec 18, 2015 10:04 pm    Post subject: Neat Video v4 - Jagged lines after render Reply with quote

Dear NeatVideo

Am in final stages of colour correction/noise reduction, and have encountered an issue. Currently working in FCP 6.0.6, on a 1080p sequence, using the ProRes HQ codec.

Once I render footage with the Neat Video v4 plugin applied, jagged lines appear on otherwise sharp edges (also visible on export, when viewed in QT). Even in the pre-render preview (before rendering the clip), everything looks fine, sharp lines all round. Only when rendered is the effect noticeable. The v3 plugin works fine btw.

FCP memory use is set to 50%, and NV is using 4 of the available 8 cores. I have tried different combinations, but this doesn't seem to be the culprit. Am using the auto settings on the plugin, which have worked fine in the past. I have never had this issue before with v3, which I have used extensively with this setup. Any ideas? Am I missing something obvious?

Big fan of the software, would very much like to see it working on a better machine. Am beginning to feel kind of limited without a 64bit setup. Malloc errors are rife, and it destabilises FCP like hell incarnate, but it's a life saver when colour correcting footage from not-so-pro cameras.

Anyway, pointers would be much appreciated! I could go ahead and use v3 throughout, but v4 seems to have obvious advantages...

Cheers, Zak


MacPro 2x2.26 Quad Core - OSX 10.8.5 - 10gb RAM - ATI Radeon HD 4870 512 MB
Back to top
View user's profile Send private message
NVTeam



Joined: 01 Sep 2005
Posts: 2238

PostPosted: Sun Dec 20, 2015 8:54 pm    Post subject: Reply with quote

I recommend to check the following:
- verify that FCP sends full-resolution frames to the plug-in - check the frame size under viewer in Neat Video window;
- export using a different codec for comparison;
- check the sequence settings: the scan type (field order) of the clip and of the sequence should better match as to avoid conversion by FCP;
- check the export settings to avoid conversion there.

If nothing helps, please prepare a small reproducible test case (a project with one clip and one effect) allowing to reproduce the problem on our computers. Once we can reproduce it, we can identify the cause and find a solution. Please send the test case to support [at] neatvideo.com

Thank you,
Vlad
_________________
Neat Video team
noise reduction for video and photos
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Neat Video community Forum Index -> General questions All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group