Neat Video community Forum Index
www.neatvideo.com
Neat Video community
support - help - questions and answers - sharing experience and opinions - feedback - suggestions - backup contact
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Move (or add) frame selection to Noise Profiling Window?

 
Post new topic   Reply to topic    Neat Video community Forum Index -> Improvements, new features
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Zach



Joined: 01 Jun 2013
Posts: 38

PostPosted: Sun May 17, 2015 5:11 am    Post subject: Move (or add) frame selection to Noise Profiling Window? Reply with quote

I'm wondering if it is not possible to do this. Seems like a stupid question I guess, as it seems to obvious, that if it were possible it probably would have been done already..


But I find it really annoying when I am trying to build a profile, and the current frame just isn't working well for me, then I have to cancel out, reselect the filter again, reselect a new frame, and then try that one

(for reference I use the Virtualdub filter)

It just seems to me to make more sense to have frame selection within the Build Noise Profile window. It would make workflow a lot faster.

Frame not working? Hit an undo button or whatever, navigate more on the timeline to pick a new frame.

Need to continue building and select another frame? navigate more on the timeline to pick a new frame.

It would really speed up workflow. And my carpal tunnel would thank you.
Back to top
View user's profile Send private message
NVTeam



Joined: 01 Sep 2005
Posts: 2238

PostPosted: Sun May 17, 2015 8:41 am    Post subject: Reply with quote

That is partially possible now in v4. You can select one of the adjacent frames using the thumbnails below the viewer.

Accessing more frames there is not directly possible in VirtualDub, so to get to a different part of the clip it is still necessary to close the window, unfortunately.

Vlad
_________________
Neat Video team
noise reduction for video and photos
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Zach



Joined: 01 Jun 2013
Posts: 38

PostPosted: Mon May 18, 2015 12:23 am    Post subject: Reply with quote

Yeah I upgraded to V4, having a few to pick from is certainly nicer.

I was afraid it was a Vdub limitation after all.

Would it still be possible to define an offset or something for the frames it does grab for the small group? (i.e I grab frame 35, then it grabs frame 135, 235, etc)
Back to top
View user's profile Send private message
NVTeam



Joined: 01 Sep 2005
Posts: 2238

PostPosted: Mon May 18, 2015 8:10 am    Post subject: Reply with quote

This may be technically possible but that would interfere with the noise filter itself, because it needs those frames to go consecutively, without such an offset.

We will think about that. Perhaps there is a way to improve the functionality of that group.

Thank you,
Vlad
_________________
Neat Video team
noise reduction for video and photos
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Neat Video community Forum Index -> Improvements, new features All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group