Neat Video community Forum Index
www.neatvideo.com
Neat Video community
support - help - questions and answers - sharing experience and opinions - feedback - suggestions - backup contact
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

AMD Catalyst 14.12 Omega Driver Issue

 
Post new topic   Reply to topic    Neat Video community Forum Index -> Bugs, issues
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Chaotica



Joined: 10 Dec 2014
Posts: 1

PostPosted: Wed Dec 10, 2014 8:42 pm    Post subject: AMD Catalyst 14.12 Omega Driver Issue Reply with quote

Upgraded my system today with AMD's latest(& highly publicized) 14.12 Omega video driver - performed clean install. My video card is the Radeon HD 7970.

Upon loading up a recently worked on project in Sony Vegas Pro 13(b428) 64bit, noticed that the preview image on the timeline was corrupted in some way. Started turning off various filters & effects on the video track to see what may be the cause.

Turned out to be Neat Video. Tried performing an uninstall/re-install of Neat Video to see if that would change anything - it did not. So apparently all the improvements AMD has made to their video driver has changed something drastically enough to break how Neat Video functions - it may have something to do with how the new driver handles the GPU memory as that is a notable change in the driver feature list.

Would like to know if this issue will be resolved & when it may get a fix.
Back to top
View user's profile Send private message
NVTeam



Joined: 01 Sep 2005
Posts: 2238

PostPosted: Wed Dec 10, 2014 10:38 pm    Post subject: Reply with quote

Yes, we could also reproduce the problem with the latest driver (14.12) and are currently working to identify the cause and find a solution.

In the meantime, we recommend to postpone upgrading the video driver for AMD GPUs and keep using the earlier version until further notice.

Thank you,
Vlad
_________________
Neat Video team
noise reduction for video and photos
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
iaremrsir



Joined: 06 Dec 2014
Posts: 3

PostPosted: Fri Dec 12, 2014 4:25 am    Post subject: Reply with quote

I can confirm that it works on the previous driver, 14.9.

http://support.amd.com/en-us/download/desktop/previous/detail?os=Windows%208.1%20-%2064&rev=14.9

Also, quick question. With 14.9, NeatBench and Neat Video only have access to 3GB of the VRAM, but with 14.12, they're claiming access to all 8GB of VRAM. Could that be part of the problem, Neat trying to access VRAM that's already been assigned to other processes?

Code:
Neat Bench (Neat Image 7.6.0, Neat Video 3.6.0)
Copyright (c) 1999-2014 Neat Image team, Neat Video team, ABSoft.
All Rights Reserved.

Log will be saved to C:\Users\Eddie\NeatBenchLog 2014-12-11 20-19-34.txt


GPU detection log:

Looking for NVIDIA CUDA-capable devices...
Failed to load CUDA driver (nvcuda.dll).
If you use an NVIDIA card, please install the latest video driver with CUDA support.

Looking for AMD OpenCL-capable devices...
OpenCL initialized successfully.
Checking OpenCL GPU #1:
GPU device name is: AMD Radeon R9 200 Series
Check passed - will attempt to use the device


Using 100% of available GPU memory
AMD Radeon R9 200 Series: 3072 Mb GPU memory available


Neat Video benchmark:

Frame: 1920x1080 progressive, 8 bits per channel, Radius: 1 frame
Running the test data set on up to 8 CPU cores and on up to 1 GPU

CPU only (1 core): 2.13 frames/sec
CPU only (2 cores): 4.33 frames/sec
CPU only (3 cores): 6.29 frames/sec
CPU only (4 cores): 7.94 frames/sec
CPU only (5 cores): 7.87 frames/sec
CPU only (6 cores): 7.58 frames/sec
CPU only (7 cores): 7.3 frames/sec
CPU only (8 cores): 6.99 frames/sec
GPU only (AMD Radeon R9 200 Series): 18.9 frames/sec
CPU (1 core) and GPU (AMD Radeon R9 200 Series): 16.4 frames/sec
CPU (2 cores) and GPU (AMD Radeon R9 200 Series): 14.7 frames/sec
CPU (3 cores) and GPU (AMD Radeon R9 200 Series): 16.9 frames/sec
CPU (4 cores) and GPU (AMD Radeon R9 200 Series): 18.5 frames/sec
CPU (5 cores) and GPU (AMD Radeon R9 200 Series): 18.5 frames/sec
CPU (6 cores) and GPU (AMD Radeon R9 200 Series): 17.9 frames/sec
CPU (7 cores) and GPU (AMD Radeon R9 200 Series): 17.9 frames/sec
CPU (8 cores) and GPU (AMD Radeon R9 200 Series): 16.9 frames/sec

Best combination: GPU only (AMD Radeon R9 200 Series)
Back to top
View user's profile Send private message
NVTeam



Joined: 01 Sep 2005
Posts: 2238

PostPosted: Fri Dec 12, 2014 9:57 am    Post subject: Reply with quote

We have already identified the cause of the problem (there seems to be a bug in the driver) and reported it to AMD. It is not clear whether it is related to those memory amounts, possibly not.

We are working a temporary workaround. If you want to try it please contact support [at] neatvideo.com

Thank you,
Vlad
_________________
Neat Video team
noise reduction for video and photos
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
iaremrsir



Joined: 06 Dec 2014
Posts: 3

PostPosted: Sat Dec 13, 2014 3:53 am    Post subject: Reply with quote

Just sent the email.
Back to top
View user's profile Send private message
Fifonik



Joined: 14 Apr 2012
Posts: 31
Location: Australia, Brisbane

PostPosted: Sun Apr 26, 2015 12:27 am    Post subject: Reply with quote

The issue is still exist with AMD 15.4 Beta drivers and NeatVideo 3.6 :(
Good news: the filter with temporary workaround (3.6.1) still works fine.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Neat Video community Forum Index -> Bugs, issues All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group